FootBalancen tarina

 

Fysioterapeutti Erkki Hakkala keskittyi valmistuttuaan erityisesti alaraajaongelmiin. Keksijänä ja kehittäjänä tunnettu Hakkala ei tyytynyt suorittamaan vain päivittäistä työtään, vaan näki tehtäväkseen hoidon kehittämisen nykyaikaisemmaksi ja asiakkaita paremmin palvelevaksi. Hakkala perusti Diacorin lääkäriasemalle alaraaja-analyysi-yksikön, mutta takaraivossa kyti edelleen ajatus vieläkin suoraviivaisemmasta tavasta hoitaa ja auttaa. Ihmisten hyvinvointia parantavia keksintöjä on tullut ja tulee jatkuvasti, mutta jalat olivat suurilta osin jätetty omaan arvoonsa.

Haaste...
Fysioterapeuttina ja ammattilaisena Hakkala tiesi, että vaikeat virheasennot vaativat koulutetun ammattilaisen suorittaman tutkimuksen. Hakkalan huoli koskikin sitä valtaosaa väestöstä, ketkä eivät tunne kipua eivätkä siten ymmärrä tarvitsevansa apua, joka ennaltaehkäisisi ongelmien syntymisen tulevaisuudessa, ja jo nyt parantaisi päivittäisen liikkumisen mukavuutta. Tämä vaatisi yksilöllisen pohjallisen joka olisi helppo ja nopea valmistaa, ja joka olisi asiakkaalle kohtuuhintainen. Hakkala halusi tuoda oman panoksensa hyvinvoinnin edistämiseen, ja kehitystyö alkoi.

...johon tartuttiin
Hakkalan ensimmäinen askel oli kehittää vanhanaikaisesta pohjallisen muotoiluprosessista, joka vaati paljon aikaa ja arvokkaita käyntejä vastaanotolla, helppo ja nopea. Toinen askel oli kehittää tukipohjallista ohuempi ja kevyempi pohjallinen, joka sopisi paremmin nykyajan aktiiviseen elämäntapaan. Tuhansien tuntien kehitystyö ja tuotteen testaus yli 3 000 alaraajapotilaalla tuotti vihdoin tuloksen, Footbalance-jalka-analyysilaitteiston, joka mahdollisti jalkojen analysoinnin ja täysin räätälöityjen dynaamisten pohjallisten teon nopeasti ja edullisesti.

Innovaatio
Hakkalan kehittämä Footbalance-jalka-analyysilaitteisto mahdollisti täysin räätälöityjen pohjallisten teon tavallisessa vähittäiskaupassa alle 10 minuutissa kustannustehokkaaseen hintaan. Vuosien työ oli saavuttanut ensimmäisen välietappinsa: räätälöidyt pohjalliset oli tuotu kaiken kansan saataville.

Kaupallistaminen
Tuotteen markkinoille saamiseksi keksijä Hakkala yhdisti voimansa tunnetun urheilualan vaikuttajan, Antti Pihlakosken kanssa. Monista urheilualan johtotehtävistä tunnettu Pihlakoski oli myös yksi aikansa suurimmista juoksijalupauksista. Juuri alaraajaongelmien takia uransa keskeyttänyt Pihlakoski sai vihdoin avun omiin vaivoihinsa, ja otti tehtäväkseen Footbalancen maailmanvalloituksen. Ensimmäiset pilotit Suomen Intersporteissa vuonna 2007 saivat nopeasti jatkoa myös muissa maissa.

Tulevaisuus
Ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Scope sijoitti Footbalanceen vuonna 2010. Sijoitus mahdollistaa kansainvälistyvän yrityksen entistä nopeamman laajenemisen maailman markkinoille. Pohjallisemme ovat tänä päivänä myynnissä 32 maassa yli 1 000 liikkeessä, ja lisää tulee viikoittain.

Footbalancen maailmanvalloituksen jatkuessa tavoite pysyy samana: haluamme tarjota maailman jokaiselle 13 miljardille jalalle hyvinvointia edistävän yksilöllisesti muotoillun pohjallisen.