Uutisia

29 syyskuu 2016

/FootBalancen uusi 3D-tuotantotekniikka Intersportiin: Hyvinvoivat jalat missä ja milloin tahansa

Yli 70 prosenttia suomalaisista kärsii jonkinlaisista jalkavaivoista. FootBalancen innovatiiviset pohjalliset ehkäisevät jalkojen virheasentojen aiheuttamia ongelmia. Intersport Mikonkadulla lanseerattavan uuden 3D-tuotantotekniikan ansiosta yksilöllisiä pohjallisia saa nyt myös verkosta.

Jalkojen hyvinvointi näkyy elämänlaadussa. Virheasennot voivat aiheuttaa lihas- ja nivelkipuja, selkävaivoja ja rasitusvammoja. Yksilöllisesti muotoillut FootBalance-pohjalliset korjaavat jalan asennon ja auttavat estämään ongelmien syntymistä.

Intersport Mikonkadulla lanseerattavan ainutlaatuisen 3D-skannaus- ja tuotantotekniikan ansiosta FootBalance-tuotteita saa jatkossa sekä myymälästä että verkosta.

- Intersport lanseerasi urheilukaupassa kymmenen vuotta sitten FootBalancen yksilöllisesti muotoiltavat pohjalliset. Näiden vuosien aikana FootBalance-pohjallisesta on kehittynyt Intersportin myydyin tuote. FootBalance on oleellinen osa Intersport-konseptia ja FootBalance jalka-analyysejä sekä yksilöllisiä pohjallisia tehdään kaikissa Intersport-kaupoissa, sanoo Intersportin ketjujohtaja Juha Nurminen

FootBalance-pohjalliset räätälöidään Intersportissa tehdyn jalka-analyysin perusteella molempiin jalkoihin, mikä takaa täyden istuvuuden. Pohjalliset saa käyttöön kymmenessä minuutissa. Valmiit pohjalliset 3D-skannataan, minkä jälkeen yksilöllisiä pohjallisia voi tilata suoraan FootBalancen verkkokaupasta. Mallisto on laaja, ja lukuisat erilaiset kengät saa pohjallisilla täydellisesti istuviksi.

- Jalkaongelmat ovat kansanterveydellinen taakka eri puolilla maailmaa. Me haluamme ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä ja varmistaa, että jokainen liikkuu hyvässä asennossa. Uuden 3D-tekniikkamme ja verkkokauppamme ansiosta omista jaloista on entistä helpompaa pitää huolta, sanoo FootBalancen perustaja, fysioterapeutti Erkki Hakkala.

Patentoidut FootBalance-pohjalliset tukevat jalkojen oikeaa linjausta ja siten hyvää kehon asentoa. Joustava materiaali pitää jalkojen lihakset aktiivisina. Rasitusvammojen todennäköisyys pienenee eivätkä jalat väsy yhtä helposti pitkän työpäivän ja urheilusuorituksen aikana.

Vaikka jaloissa ei olisikaan virheasentoja, niitä voi ajan kuluessa kehittyä ikääntymisen, painon lisääntymisen tai urheilun myötä. Pohjalliset ohjaavat jalkojen linjaa niin, että esimerkiksi ylipronaatiota ei pääse syntymään.

- Olemme ylpeitä saadessamme lanseerata tämän ainutlaatuisen teknologian Suomessa yhteistyökumppanimme Intersportin kanssa. Uusi 3D-teknologia tukee vahvasti myös kansainvälistä kasvuamme tuhansissa jälleenmyyntipisteissämme, sanoo FootBalancen toimitusjohtaja Klaus Rauhansalo.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Klaus Rauhansalo, FootBalance System Ltd, p. 040 751 5861, klaus.rauhansalo@footbalance.com

Perustaja, Erkki Hakkala, FootBalance System Ltd, p. 050 3687713, erkki.hakkala@footbalance.com

Ketjujohtaja, Juha Nurminen, Intersport Finland Oy, juha.nurminen@kesko.fi, p. 050 525 3847
Intersport, www.intersport.fi

 

FootBalancen on perustanut vuonna 2003 fysioterapeutti ja innovaattori, Erkki Hakkala. Hänen visionaan oli kehittää yksilöllisesti muotoiltavat, korkealaatuiset mutta kaikkien saatavissa olevat pohjalliset, jotka parantavat jalkojen terveyttä ja vähentävät jalkakipuja. FootBalancen innovatiivinen konsepti – perusteellinen jalka-analyysi ja paikan päällä myymälässä yksilöllisesti muotoiltavat pohjalliset – on herättänyt paljon kiinnostusta maailmanlaajuisesti. Vuonna 2007 tapahtuneen lanseerauksen jälkeen FootBalance on kasvanut kotimaisesta yrityksestä kansainväliseksi tekijäksi, jonka pohjallisia myydään tällä hetkellä 40 maassa, neljällä eri mantereella.