Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä ja vastauksia

Klikkaa kysymystä lukeaksesi vastauksen.

Millaisia haittavaikutuksia pohjallisten käytöstä voi olla?

Pohjallisten käyttö tulee aloittaa ohjeiden mukaisesti. Ensimmäisinä päivinä pohjallisia käytetään vain muutama tunti päivässä. Alkuvaiheessa jalan asennon muuttuessa oikeaan asentoon lihastoiminta aktivoituu, jolloin saattaa ilmetä jonkin verran lihassärkyä. Tilanne on samantyyppinen kuin silloin, kun tottumaton henkilö aloittaa kuntosaliharjoittelun: lihakset aktivoituvat, ”lomalla” olleet lihakset tulevat käyttöön ja kipuja voi esiintyä.

Käytä pohjallisia aluksi kävellessä, jonka jälkeen voit hiljalleen siirtyä juoksuun ja sitä myötä kovempaan harjoitteluun. Kun pohjallisiin on tottunut, niitä kannattaa käyttää mahdollisimman paljon.

Tukeva mutta dynaaminen Footbalance-pohjallinen sallii jalan luonnollisen pronaation, ja ehkäisee jalan lihasten passivoitumisesta aiheutuvilta jalkaterän ongelmilta.

Onko Footbalance-pohjallisilla takuu?

Footbalance Custom Footbeds 30-Day Comfort GuaranteeKokeile pohjallisia 30 päivää. Jos et ole tyytyväinen voit palauttaa ne ja saat rahasi takaisin.
 

Kuntoilen melko vähän. Voinko kuitenkin hankkia pohjalliset?

Pohjalliset eivät ole suinkaan suunnattu ainoastaan liikuntaan, vaan niitä kannattaa käyttää koko ajan, jolloin ne tukevat aktiivisesti jalkasi oikeaa asentoa. Yksilölliset pohjalliset lisäävät mukavuutta ihan tavallisessa kävelyssä tai liikunnassa. Pohjallisten merkitys vain kasvaa seisomatyössä. Jalan tukeminen ja jalkapohjalle syntyvän paineen pehmentäminen auttaa jaksamaan paremmin, vähentää sairauspoissaoloja, lisää työtyytyväisyyttä ja ennaltaehkäisee vakavampien vaivojen syntyä.

Mistä huomaan, että tarvitsen yksilölliset pohjalliset?

Jalkasi mukaan räätälöidyt pohjalliset tekevät jalkineistasi täydellisesti istuvat ja mukavat, sinulla ei siis tarvitse olla jalan virheasentoa nauttiaksesi yksilöllisistä pohjallisista. Lisäksi ne ennaltaehkäisevät virheasentojen syntymistä tulevaisuudessa. Yksilöllisten pohjallisten käyttö on ehdottoman tärkeää erityisesti silloin, jos jalkasi tai alaselkäsi väsyvät helposti tai sinulla on kipuja jalkaterässä, nilkassa, polvessa, lonkassa tai alaselässä.

Millainen on yleisin virheasento

Ylipronaatio on ylivoimaisesti yleisin jalan virheasento. Kun askeleen aikana nilkkanivel liikkuu ylikorostuneesti sisäänpäin, puhutaan ylipronaatiosta. Osa saattaa havaita ylipronaation kengistä, jotka ajan myötä näyttävät ”littaan” astutuilta. Ylipronaatiossa kantaluu kiertyy sisään, pitkittäiskaari laskeutuu, sääri, reisiluu ja lonkka kiertyvät sisäänpäin ja aiheuttavat lantion kallistumisen eteen. Tästä aiheutuvia yleisimpiä haittavaikutuksia ovat kantakalvon ylivenyttyminen ja tulehdukset, jalan keskiosan kivut, akillesjänteen vaivat, penikkatauti, polven sisäpuolen kivut ja lonkan limapussitulehdukset.

FootBalance mahdollistaa 100% yksilöllisten pohjallisten muotoilun heti kaupassa 10 minuutissa.

Etsi sopiva tuote